Изборът на мебели за всекидневна

mebeli za vsekidnevnaБез значение дали живеете сами или със семейството си всекидневната остава най – важното място в дома. Това е пространството, където вие прекарвате по – голямата част от деня си и посрещате гости. Избирайки мебели за всекидневната трябва да ги подберете така, че да създадете приятна, отпускаща обстановка за всеки член от семейството. Това не е лека задача, но не и непостижима. За да бъде жилището обзаведено по ваш вкус изберете мебели по поръчка, те са единственото решение на всичките ви проблеми свързани с интериора.

За да направим този избор още по – лесен ще ви предложим няколко съвета в редовете по – долу, като се надяваме, че с тях ще ви бъдем полезни.

Вземете мерки

Влизате в мебелния магазин и се надявате, че точно там ще откриете дивана за вашата всекидневна. Дори се спирате на няколко модела, но изпадате в ужас, когато се сещате, че не сте взели размерите на пространството предназначено за този диван. Пазарният ви ден се проваля и се налага да отделите още един, за да свършите всичко това. Съвет: никога не забравяйте да вземете мерки на пространството, което искате да запълните билото с диван, гардероб, легло, маса и т.н.

 Проектирайте план на пода

Когато пред вас има празна стая лесно започвате да подреждате предметите наум, но в действителност картинката може да не изглежда така както във въображението ви. Съвет: вземете молив или нещо, което лесно ще почистите след това и очертайте пределите на всеки един предмет. Така ще създадете ясна представа за това каква част от пространството ще бъде заета.

Вратите в дома

Харесвате си масивна маса, купувате я и когато доставчиците пристигнат с нея се оказва, че тя дори не може да прекрачи входната врата. Защо? Вероятно не сте съобразили размера на масата с този на вратата. Груба грешка! Налага се да върнете покупката, ако това е възможно и да започнете търсенето отново.

Стилът във всекидневната

За да бъде всекидневната комплимент за вашия дом, то мебелите в нея трябва да бъдат съчетани по възможно най – добрия начин. Тук имаме предвид стиловото съчетание. Неприятно за възприятията би били комбинирането на мебели от ренесанса с модернистични такива. Заложете само на един стил, като единствено може да си позволите лек акцент, като свещник, или огледало.

Цветовете във всекидневната

Съчетавайте цветовете, така че да не стресирате сетивата си. Меките не ангажиращи тонове са най – подходящи за всекидневна стая. Ярките цветове използвайте само като акцент никога, като основен цвят.

СПОДЕЛЯНЕ:

Сходни публикации...

Вашият коментар