Малката баня – как да използваме рационално пространството

практични идеи за банята

Малката баня — как да съберем всичко в нея? Този въпрос тормози не едно и две семейства днес. Да подредим банята, така че да бъде удобна и функционална, е задача с повишена трудност, а като имаме предвид и малкото пространство, понякога изглежда просто невъзможно.

съвети за малката баня

Заменете ваната с душ

Ако не разполагате с голяма баня, по-добре се разделете с мечтата си за вана в нея. Тя не само се поддържа трудно в по-малко помещение, но и води до голям разход на водни ресурси. Заменете я с душ, който е далеч по-малък и функционален. А също така ще изразходвате и много по-малко вода с него.

Съвет: За да предпазите мебелите си в банята, по време на къпане, поставете душ-кабина. Така не само ще бъдете спокойни, че няма да се борите с последиците от влагата, като плесен и мухъл, но и ще можете да използвате пълноценно останалата част от банята си, без да се притеснявате от пораженията, които може да нанесе водата.

тапети за банята

Тапети вместо плочки

Тапетите за баня със сигурност са добро решение, ако ви се налага да пестите всеки милиметър пространство. Освен това са лесни за поддържане и бързо се почистват. Можете да избирате между най-разнообразни модели, с различна плътност и десен. А ако цветът не ви харесва, винаги можете да ги пребоядисате с боя, подходяща за мокри помещения.

Съвет: Ако ценовия фактор не е решаващ при избора ви на тапети, доверете на консултантите и вземете по-качествени и дишащи тапети. Покритието им предпазва стените не само от влагата, но и от страничните ефекти като мухъл, плесен и неприятни черни петна, които могат да се появят.

вентилация баня

Осигурете добра вентилация

За да имат по-дълъг живот мебелите в банята ви, поставете вентилатор. Той ще извлича по-бързо влагата от помещението и ще ви спести доста разходи за ремонт.

Съвет: Проветрявайте редовно помещението и се старайте да го поддържате сухо. Една влажна баня е идеална среда за развитие на бактерии и гъбички.

стилна баня

Оптимизирайте пространството

Шкафовете за баня са изключително удобни и побират голяма част от вещите, които използваме в банята, но заемат и много място. Един от вариантите е да монтирате шкаф с огледало над мивката, където да подредите козметиката си. А най-необходимите вещи за баня можете да поставите на стенна поставка близо до душа. Друг вариант е да изградите малки ниши в стената. В които можете да подредите кърпите или козметичните продукти, които използвате.

Съвет: В зависимост от разположението на душкабината и мивката, можете да разположите и серия от шкафове подредени около стената, или малък шкаф с чекмеджета под мивката, където да съберете аксесоарите за баня. Практично решение са и металните халки за кърпи — монтират се лесно на стената, не заемат място и в същото време не изискват особени усилия за поддържането им.

И накрая: Независимо дали ремонтирате малка или голяма баня, обърнете внимание дали мебелите и уредите, които сте купили са безопасни за околната среда. Препоръчително е да се обърнете към фирми стандартизирани по ISO 14001, за да сте сигурни, че мебелите и уредите в банята ви са безопасни за вас и вашето семейство.

Компаниите стандартизирани по ISO 14001 се ръководят от приоритети за опазване на околната среда, включително и чрез производство на екологични продукти, или такива, които спомагат за по-икономично използване на водните и енергийни ресурси. Контролира се целия производствен процес, като така се гарантира безопасността и качеството на продуктите.

СПОДЕЛЯНЕ:

Сходни публикации...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *