Какво представлява френският интериорен дизайн

френски интериорФренският интериорен дизайн е изключително известен със своята изтънченост и неангажиращ подход. Френският стил използван в интериорния дизайн съчетава в себе си, както царствения облик, така и обикновения селски облик. Един типичен пример за това е стилът Рококо изключително популярен в средата на XVIII век френски стил на обзавеждане се отличава със своята елегантност и богатство, който много умело бил комбиниран със селски мотиви. В наши дни този тип елегантна небрежност е широко разпространена  в интериорния дизайн и никога не излиза от мода.

Френските видове мебели са разпознаваеми и лесно се съчетават с други стилове, защото въпреки богатата си орнаментика те успяват да запазят простотата си, което не може да се твърди за други стилове от тази епоха. Един типичен пример е използването на много на брой декоративни възглавнички изработени от различни материали, ръчно бродирани, на пръв поглед кичозни. Поставени върху съвсем обикновено канапе този кич изчезва и остава само красотата на детайлите.

Цветовете използвани във френския интериорен дизайн варират от доста ярки до пастелни. Но имайте предвид, че ярките биват използвани само, за да се подчертаят красивите орнаменти.

За силно изразен Рококо дизайн в дома, за предпочитане е цветовете да бъдат нежни, пастелни. Използването на сухи листа, огледала с красиви рамки от дърворезба, столове и маси в същия дух са присъщи за френския интериорен дизайн. Френските антични мебели в стил рококо са изкривени и прави линии почти липсват. Това е характеристика, която е типична за френския интериорен дизайн. Светлите тонове, просторните помещения и богатата орнаментика са символи на стила.

СПОДЕЛЯНЕ:

Сходни публикации...

Вашият коментар