Идеи за многофункционална детска стая

Детската стая е истинско предизвикателство за съвременните родители, защото трябва да съчетава в себе си куп неща. Да изглежда функционално и удобно, да е подходяща за приемане на гости, да е удобна за учене, да осигурява достатъчно място за съхранение на детския гардероб и учебниците, да има достатъчно място за творчески изяви, да осигурява комфорт по време на сън. Заболя ли ви главата от мислене, как да решите всички тези проблеми и да организирате пространството, така че отговаря на всички тези изисквания? Е, знайте, че има решение на проблема. Ето няколко прости трика, с които да обзаведете детската стая, така че да отговаря на детските нужди и да съчетава всички нужни функции.

Футон

Фотон вместо диван или кресло

На детето много ще му хареса, ако има допълнително място за отдих. Така наречените японски фотони са отличен избор за неочаквани гости. Обичайно японските фотони са без дървена рамка, но може да поставите една отзад и да декорирате с възглавници. Ще го декорирате естетически, а в същото време служи за място за сън, на неочаквани гости, кресло за четене или кът за почивка.

функционална детска стая

Сгъваемо бюро с етажерка

Може да спестите доста място, ако монтирате на стената падащо бюро с етажерка върху него. Тя може да послужи за разполагане на настолна лампа за четене, учебници, книги или съхранение на трофеите на ученика. Друго решение е вградено бюро в малка ниша, което може да надградите нагоре с рафтове за различни вещи.

пейка под прозореца

 

Пейка с чекмеджета и възглавници край прозореца

В този случай може да се наложи изкуствено да създавате ниша, в чиито страни да разположите пейка или етажерка с книги, а в долната част чекмеджета за съхранение. Предимството е, че отгоре може монтирате възглавници или матрак, който да се превърне в удобен диван, където гостите на вашия тийнейджър да сядат.

детска стая идеи

 

 

Леглото – изтеглящо се или вградено

Падащото легло винаги е удобно решение, което пести наистина много място. В комбинация с достатъчно шкафове около него, може да се превърне в една от най-функционалните мебели у дома. Но също толкова ефективно е и изтеглящото се легло. С допълнителна част под него, винаги може да разполагате с още едно място за спане.

футболна стая

Зоната за творчество и игри

Колкото и да ни се иска да превърнем детската стая в мини версия на апартамента, все пак тя си остава и стая за игра. Затова един пуф и ниска, но широка масичка осигуряват добра възможност за игра. Килимът върху дървения под ще осигури допълнителен комфорт на детето, както и няколко възглавници, на които може да сяда. Не забравяйте да осигурите добра изолация на пода – децата обичат да сядат там. Може да разположите мини индианска палатка с малко килимче в единия ъгъл, или кукления кът за игри.

детска стая идея

Цветовете

Най-добре дайте възможност на детето само да избира цветовете за своята стая. Но, ако все пак държите да изберете вие десените, заложете на живи и ярки цветове за пода, които може да са разнообразни и пъстри. Стената, където са разположени бюрата, е най-добре да бъде светла и в неутрален тон. Същото важи и за стената, където се разполага зоната за сън, за да не се нарушава сънят на детето.

СПОДЕЛЯНЕ:

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *