Да изберем подходящото легло за спалнята

Спалнята и как да изберем подходящото легло

Стане ли въпрос за съня и здравословната почивка, спалнята се превръща в мебел от особено значение. Дали е достатъчно висока, достатъчно широка, с матрак или дюшек, с какъв вид матрак да бъде, дали да е с шкафчета отдолу или отстрани, да има ли чекмеджета, или не и още куп въпроси. И колкото и да гледаме предложенията в мрежата, отидем ли в магазина, за да изберем леглото, оказва се, че не е това, което сме видели. Затова, ето няколко препоръки за добър сън и правилно избрано легло.

ниско легло

1. Височина

Ако не сте свикнали да спите на ниско легло, със сигурност няма да се чувствате комфортно на легло с височина от 42 — 45 см. В този случай е добре да се огледате за по-високо легло, или по-висок матрак. Най-добрата височина е около 50 — 56 см, за да се чувствате по-спокойни по време на сън, а в същото време да разполагате и с достатъчна височина, за да не се чувствате на земята.

легло със сандък

2. Съхранение

Изборът на легло дава възможност на потребителите да изберат и дали да имат допълнителни площи за съхранение, или не. Може да избирате между легла с ракла или чекмеджета. При първия вариант, просто слагате специална рамка и избирате легло със сандък за съхранение. Чекмеджетата от друга страна ви спестяват необходимостта всеки път да вдигате матрака, когато искате да приберете нещо. А са и много по-добре организирани и лесни за употреба.

масивно дърво

3. Матракът

И да си дойдем на думата — изборът на матрак е точно толкова важен, колкото и на самото легло. Той може да бъде еднолицев, двулицев, с мемори пяна, пружини и други. Може да избирате между матрак с две лица — по-твърда и по-мека част, матрак, който да е по-висок, с допълнителен калъф или не толкова висок — възможностите са безкрайно много. Изберете матрак, който да отговаря на нуждите на леглото ви и в същото време да ви удовлетворява и вас самите. В краен случай винаги може да разчитате на дюшек, който да изпълнява тази роля, но не е препоръчително да избирате този тип модел за легло, освен ако не е пружина. В случай, че не ви е достатъчно удобно, може да изберете и топ матрак, за допълнителна мекота или твърдост.

легло с метални елементи

4. Материал

Най-използвания материал за изработване на леглата е ПДЧ с МДФ фурнировани плоскости, но ако искате здраво и стабилно дърво, изберете масивна дървесина. Цената вероятно ще е по-висока, но качеството е много по-добро. И със сигурност може да сте спокойни, че леглото ще ви служи вярно с години, без да се счупи или повреди. Металното легло също е алтернатива, ако не харесвате дърво, или не се вписва във вашия интериор.

континентално легло

5. Континентално легло или с ракла?

Има различни видове легла и може да избирате между континентално легло на крачета, което е много удобно и класическите двойни легла с ракла. Те осигуряват допълнителна площ за съхранение, но пък липсват други предимства при тях — не са толкова леки за местене, не може да ги разделите при необходимост, нито да поставите отделни матраци.

И накрая, но не и по важност — изборът на нощни шкафчета. Може да поръчате напълно самостоятелни шкафчета, които при нужда да махнете.

СПОДЕЛЯНЕ:

Сходни публикации...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *