Как да декорираме камината през лятото

каминаКамината е използваема главно през студения период на годината, като неминуемо създава една уютна и приятна атмосфера в дома. След като снегът се стопи обаче, мислите ни малко по малко започват да се насочват към слънчевите дни, морските вълни и като цяло камината се превръща в една неизползваема вещ. За щастие креативността при човека винаги се проявява в такива моменти и камината не остава студена и неприветлива през топлите дни, а се превръща в едно чудесно допълнение и декор в дома.

Предлага ме ви няколко лесни за осъществяване идеи за декорация на камини, благодарение на които погледът ви все така ще се спира върху тях, както през зимата, когато пламъчетата играят вътре.

Цветя и свещи

Използвайте камината, за да покажете всички цветни аромати на пролетта и лятото. Първо почистете добре остатъците от въглени и във вътрешността на камината поставете масивна ваза със средна височина. Нея разбира се ще използвате за да потапяте красиви цветни букети. Вазата заобиколете със свещи в различни размери, но не забравяйте да оставяте разстояние между тях и цветята, за да не ги подпалите. Вечер ще създавате романтична обстановка палейки свещите, а през деня ще имате възможността да се радвате на свежестта на цветните ухания. Имате уникалната възможност да превърнете камината в жива икебана, която да ви радва и да ви носи наслада.

камина 1Семейни спомени

Използвайте камината, за да създадете един прекрасен семеен албум със снимки от лятото и хубавите моменти прекарани с приятели. Вземете размера на камината и си поръчайте платно с рамка със същите размери, на които да прикрепяте любими снимки и запечатани щастливи моменти. Тази рамка и вие самите може да направите ако сте малко по – сръчни, за да не влизате в преразход. По този начин декорирана камината винаги ще ви напомня за безбройните хубави мигове.

камина 2Морско настроение

Повечето хора нямат щастието да живеят близо до морския бряг и поради тази причина всяка година с нетърпение чакат лятната отпуска, за да се насладят на морските вълни и парещия пясък. Ако искате да имате едно напомнящо ви морето кътче в дома за целта използвайте неизползваемата през лятото камина. За целта покрийте вътрешността с картон или плат и отгоре нанесете плътен слой морски пясък. В дълбочина за разкош може да поставите картина с размерите на камината, която да бъде с морски мотиви. Върху пясъка небрежно разпръснете миди, рапани и няколко изкуствени водорасли. По този начин ще имате едно приятно морско усещане през цялото лято.

kamina 3

Надяваме се, че с тези съвети и идеи ще ви бъдем полезни, когато мислите как точно да декорирате камината през лятото.

СПОДЕЛЯНЕ:

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *