Практични съвети за декориране на детската стая

детска стаяВсяко семейство в един определен момент от живота си трябва да се погрижи за обзавеждането и декорирането на хубава детска стая. Имайки предвид колко палави са малчуганите запазването на първоначалния облик на стаята в която прекарват свободното си време е доста трудно. В началото стените може би са били небесно сини, сега са пъстри благодарение на художествените наклонности на вашето дете. Килимът е бил пухкав, сега не толкова. Ето тук е момента да ви успокоим и да ви кажем, че има начин да запазите първоначалния облик на детската стая, ако декорирате и използвате правилните материали.

Ето как да го направите в няколко стъпки:

Пода в детската стая

В магазините се предлага голямо разнообразие от килими, които са прекрасни и изключително подходящи за детски стаи, но се оказват изключително не практични. За да не се сблъсквате с отлепяне на залепнали дъвки, полепнала храна, пастели и какви ли още не „изненади“ поднесени от вашия малчуган се насочете към дървен под. Различните нюанси на ламината биха били идеално допълнение към декора на всяка детска стая. Една от най – практичните и лесно поддържащи се подови настилки.

Стените в детската стая

Стените в детската стая трябва да бъдат лесни за почистване. Колкото и да им повтаряте, че не трябва децата винаги ще рисуват по стените. Ето защо изберете водоустойчиви тапети или водоустойчива боя, които се почистват лесно.

Картините в детската стая

Избягвайте поставянето на картини и снимки в рамка на стената. Вероятно вашия палавник ще намери начин да се докопа до тях и едва ли ще се зарадвате на крайния резултат. Освен това е много вероятно и детето да се нарани. Ако искате да внесете допълнителна свежест в детската използвайте стикери за стена изключително актуални и модерни.

Създайте адаптивен дизайн

Декорирайки детската стая никога не правете грешката да стигате до крайности. Нали сте наясно, че след година две всичко, което сте направили вече няма да се харесва на детето ви. То ще расте, а с времето и предпочитанията му за цветове и форми ще се променят. А с тези промени вие ще се налага да променяте и вида на стаята.

Мека мебел в детската стая

Проблемът с меката мебел е същия, като този със стените и килимите. Ще бъде добре, ако имате възможност да изпирате тапицерията. За тази цел търсете мека мебел с опция за сваляне на тапицираната част.

Това са няколко практични съвета, които наистина могат да улеснят живота ви в определен момент. Не ги подминавайте, а се замислете как да ги приложите и във вашия дом.

СПОДЕЛЯНЕ:

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *