Дизайнерска баня в 5 стъпки

Може да се наслаждавате на дизайнерска баня дори без да сте използвали услугите на консултант

Банята е специално място в дома. В нея може да положите всички грижи за личната си хигиена, но и да се отпуснете след тежък работен ден. За целта не ви е нужна само пълна с топла вода вана и ароматни соли. Създаването на уютна и релаксираща среда изисква повече неща. Комбинацията от красива декорация, мебели, огледала, осветление и санитарен порцелан трябва да провокира усещане за лукс, дори банята ви да е в стария семеен апартамент.

За да се наслаждавате на подобна атмосфера, обикновено се препоръчва да се консултирате със специалист по създаването на интериори. Специалистът ще ви помогне, но и сами може да се справите със задачата. Лесно ще се радвате на дизайнерска баня, следвайки следните препоръки:

Изберете цветовата гама

Изборът на цветове за банята е отправна точка на амбициозния ви дизайнерски проект. След като цветовата палитра е ясна, можете да започнете да търсите мебелите, от които се нуждаете и санитарен порцелан.

Забравете за аскетичното бяло и безличното кафяво -подходете смело към нюансите! Фатално черно и дръзко червено препоръчваме само на несемейните хора, които създават интериор само за собствено удоволствие. Днес има уникално разнообразие от нюанси, от които ще е срамно да не се възползвате. Лилаво, тюркоазено синьо, топли жълти и оранжеви нюанси ще накарат всеки член на семейството да се чувства добре в това помещение!

Придържайте се към общия стил

Банята е изолирано помещение, но и част от единното цяло на интериора на дома. Както и да решите да я оформите, направете така, че да бъде съобразена стилово с останалата част на жилището. Класически интериор в хола – класика и в банята, прованс в спалнята – прованс в мокрото помещение и т.н.

Украсете стените

За да допълнителен визуален обем и атрактивна визия, можете да използвате декоративни елементи с вертикален модел или разделящ фриз. Много добре изглеждат под и стени в различни, но свързани цветове.

Хубаво е да спазите старото дизайнерско правило: Горната част на банята трябва да е светла, долната – тъмна! Това не просто прави банята визуално по-висока, но и е много практично решение. Тъмният под се поддържа много по-лесно и по него трудно си личат драскотини, пукнатини, петна.

Ако искате да бъдете наистина оригинални, може да не използвате само боя и плочки за декорация. Много оригинално решение са течните тапети. Дизайнът им създава особена текстура на стените.

Провокирайте с пода

Подът на банята наистина изисква особено внимание, не само заради особеностите в поддръжката. В никакъв случай не го правете скучен, монотонен. Много красиво ще изглежда:

Шахматен дизайн
Керамична мозайка
Мраморен под
Имитация на камък
3 D саморазливен под

За още по-голям комфорт, особено през студените месеци, може да изолирате пода или да се погрижите за отоплението на банята. Приятната температура през зимата ще ви накара да се чувствате в СПА-център дори да живеете в панелен апартамент.

Таванът – красив и практичен

Постоянната влажност променя дори най-скъпите покрития. Когато оформяте тавана си не забравяйте, че атрактивният дизайн не е всичко. Той трябва да е изработен и от практични материали, за да не се налага да правите ремонти ежегодно и да харчите ненужно пари за поддръжката му.

Евтино решение като боядисването съвсем няма да развали общото впечатление. Ежегодно може да подновявате нюансите, без да нарушите особено семейния бюджет.

Много нестандартно, но красиво решение са виниловите тапети. Въпросът е, че с времето влагата ще ги деформира.

Опънатите и окачени тавани са красиви и много практични. Интересни и надеждни са покритията с панели от ПДЧ, лакирани с водоустойчиво покритие. Последният хит след покритията са панелите-хамелеон. Те не са скучни и се предпочитат от поклонниците на хай-тек интериорите.

За да оформите напълно своята лична дизайнерска баня се нуждаете от още само две неща: пищно осветление и висококачествен санитарен порцелан.

Използвайте повече от един класически полюлей! Колкото повече източници на светлина поставите, толкова по-луксозно и просторно ще изглежда помещението! Що се отнася до санитарния порцелан – не правете компромиси с него! Високото качество обещава дългогодишно ползване и елегантност, която няма да се повлияе от използването и влагата в помещението. Подобен избор не се прави от суета – той просто показва, че имате вкус и сте направили най-добрата инвестиция в обзавеждането на банята си!

СПОДЕЛЯНЕ:

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *