Интериор на детската стая: Как да зарадваме детето?

Детската стая е едно от най-важните места в дома. Това е помещението, където най-малките спят, играят, учат и растат. Интериорът на тази стая е от огромно значение, тъй като освен детето, там са и голяма част от вещите му. А за да е всичко практично и удобно е необходимо интериорът на дома да бъде решен в подходящ вид.

цветна стая

Избор на стая

Започнете с избора на стая. Тя трябва да е просторна, светла и да дава възможност да се учи без затруднения. Мебелите трябва да са удобни, ниски и най-добре със заоблени ъгли, особено, ако детето е по-малко.

детска

Избор на мебели

Легло, бюро, библиотека, шкафове и гардероби. За съхранение на детските дрехи е необходимо пространство, затова е добре да организирате внимателно мебелите.

В зависимост от големината на стаята можете да съберете библиотеката с бюрото и гардероба на едно и да ги монтирате на една от страните. Леглото може да се постави в противоположен край, като е важно стената с прозорците да хвърля светлина върху бюрото, за да може детето ви да учи добре.

детска стая

Друг вариант е да организирате дрехите в дрешник, особено, ако детето е по-голямо и да използвате ъгъла около прозореца за бюро за учене. Кутии табуретки могат да решат проблема с допълнителните веки, особено, ако детето ви разполага с ограничено пространство.
Решение за организиране на детската стая е и възможността да превърнете самото легло в гардероб. Ако помещението е твърде малко, можете да използвате шкафа за дрехи като своеобразен гардероб, а в същото време да поставите върху него легло. Така ще можете да разположите свободно кресло и бюро с табуретка в стаята.

модерна детска

Организиране на детския гардероб

Най-големия проблем за всяка майка на тийнейджър или по-малко дете е гардеробът. Детските дрехи често се подмятат навсякъде–по столове, по дивани, върху леглото или най-често–на бюрото. Може да помислите за дрешник, или за допълнителни хитроумни приспособления, където детето ви да си прибира дрехите.

Тийнстая
Така например детския диван или легло, може да е с импровизирани чекмеджета отстрани или под него, където детето ви да си прибира част от вещите. Друго интересно решение, което със сигурност ще накара малчуганите ви да имат по-голямо уважение към гардеробите е легло на два етажа с допълнителни шкафове към него. Декорирайте ги с любимите им герои и можете да сте сигурни, че малчуганите ви с интерес ще се учат да го използват.

детски интериор

Декор

И накрая, но не и на последно място–декорът. Тийнейджърите имат собствен вкус и не се страхуват да го изразяват, дори в избора на обзавеждане, но по-малките ви деца, едва ли ще имат възможност да изберат. Можете да подберете необичайни мебели, които научат детето ви не само да си прибира нещата и да бъде по-организирано, но и ще разпалват интереса и въображението му.

малка детска

Легло на два етажа във формата на камион, спалня във вътрешна къща на дърво, под която да разположите останалите мебели, или обзавеждане във формата на любима птица, растение или насекомо – пеперуда например. А детето ви ще се чувства превъзходно заобиколено от любимите си вещи или предмети.

СПОДЕЛЯНЕ:

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *