Изборът на кухненска маса

 

Масата за хранене е фокусната точка в кухнята, така че трябва да се вмества в рамките на стила на помещението и да изглежда подканващо за гостите. В наши дни на пазара съществува голямо разнообразие от форми, стилове, цветове и материали, но въпреки всичко кухненските маси могат да се разделят на два типа – официални и не претенциозни. Официалната маса за хранене ще пасва добре на помещение, което изглежда тържествено, ще бъде подходяща за официални събития и тържества. Непретенциозните кухненски маси обикновено се използват за семейни вечери и събирания с приятели.

Стил

Ако вече сте решили какъв ще бъде стилът в трапезарията, то обезателно трябва да съобразите и стила на масата. Той никакъв случай не трябва да бъде различен от този на помещението, това ще остави усещане за незавършеност на интериора. Когато говорим за масата винаги имаме предвид и столовете. Доста нелепа картинка би била маса с класически стил с придружаващи я столове в модернистичен стил. Нали така?

кухненска масаРазмер

Помислете за големината на помещението, когато избирате маса за хранене. Разбира се, че по – голямата маса е по – удобна, но ако кухнята ви е прекалено малка в никакъв случай няма да се наслаждавате на комфорта на голямата маса. Изберете нещо компактно с разтегателна функция, от която може да се възползвате, когато имате гости. Това е най – удачното решение за тези, които разполагат с ограничено пространство.

разтегателна кухненска масаДизайн

Дизайна на трапезната маса винаги се определя от цялостния стил на помещението, което не означава, че сте ограничени избора си. Разнообразието от материали и съчетанията, които правят дизайнерите днес са истински шедьоври и едва ли закупувайки кухненска маса ще изпитате някакво неудовлетворение.

дизайнерска маса

СПОДЕЛЯНЕ:

Сходни публикации...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *