Как да изберем хавлии за дома ?

хавлия на стол

Домът е нашата крепост. Едва ли има човек на Земята, който да не си мечтае за уютен и стилен дом. Както знаем, всички хора сме различни. Но когато се отнася до обзавеждане се срещат и задължителните покупки, които не бива да пренебрегваме. Хавлията е предмет от бита, обикновено квадратно или правоъгълно парче плат, коятo лесно попива вода. Използва се за подсушаване на лицето, на косата, на тялото след измиване или баня.

Критерии за избор на хавлии за баня:

  • Текстилната материя : Произвеждат се от памук, микропамук и бамбук. Добре е да се спрем на продукти, които съдържат 100 % памук. Наличието на синтетични примеси в тъканите понижава попиваемостта на хавлиеното изделие. Това важи особено за хора с чувствителна кожа или свръхчувствителност към определени материи. Памучната материя възпрепятства задържането на влага в тъканта и е естествено антибактериално средство.
  • Плътност : На етикета на повечето хавлиени изделия ще откриете информация за съдържание на памук, бамбук или смес от тях, в грамове на квадратен метър. Най-добрият избор за кърпи за баня са 400-500 г/м2. Не е много добра идея да се спирате на по-плътни модели, ако ги съхранявате в банята. Те съхнат по-трудно, а в това помещение влагата е повишена. Това осигурява отлична среда за размножаване на бактерии и плесен.
  • Относно цветовете нещата са по-индивидуални. Белите и бежовите цветове често не са подлагани на изкуствено оцветяване, тъй като памукът може да бъде в такъв оттенък. Ярките пък от друга страна са доста освежаващи и можете да се съобразите с цвета на банята си.
  • Размерите на хавлиените кърпи от своя страна също варират : Най-често между 70х140 см или 100х150см.За лицето са подходящи хавлиени кърпи от 30х50 см до 50х90; за крака се употребяват най-често кърпи с размери 50х50см. Хавлиената кърпа за глава не трябва да е по-малка от 90см. За лице, ръце, тяло универсално са подходящи кърпите с размери от 70х140см.

Три лесни стъпки при избор на хавлия за баня:

Първо: Проверете ръбовете. Всеки шев трябва да бъде направен ясно и спретнато, не трябва да има остатъчни нишки.

Второ: Задръжте на повърхността желаяния модел с мокра бяла кърпа. Ако тъканта е слабо боядисана, тогава върху салфетката ще има оцветени следи. И трето: Прикрепете продукта към ръката си. Меките и топли усещания говорят за качеството на стоките.

Съвети за грижа и поддръжка на хавлията за баня:

Хавлиите за баня имат нужда от специална грижа. Това е от особено важно значение за тяхното дългосрочно използване и съхранение. Всички ние вземаме душ два пъти дневно. Поради тази причина трябва да перем и веднъж – два пъти седмично на градуси в диапазон между 30-60 с качествени и меки перилни препарати. Важно е да знаете, ако използвате сушилня не добавяйте омекотител, това допълнително ще запуши влакната на хавлията. Задължително сушене на тераса или при липса на такава в отворено помещение и никога в стаята, която използвате за сън.

В днешно време пазарът е прекалено голям и можете да закупите хавлиено изделие дори и от магазин за хранителни стоки. Препоръчваме Ви да се обърнете към специализирано място, или онлайн магазин. Качествените стоки могат да бъдат с по-висока цена, но инвестицията си заслужава.

СПОДЕЛЯНЕ:

Сходни публикации...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *