Класическа камина – неостаряваща традиция

камина за дърваИзборът на камина на пръв поглед не е особено трудно начинание, но като се замислите се оказва точно обратното. Имайки предвид богатото разнообразие от продукти на пазара днес, ще ви отнеме доста време докато проучите всички възможности. Електрически, газови, с дърва с пелети, с водна риза, без водна риза, природен газ или пропан бутан… Доста неизвестни са пред вас и е напълно нормално да не сте наясно какви са предимствата и недостатъците на различните камини, поради тази причина се допитайте до експерт, който ще ви помогне да направите информиран избор, и също така да внесете хармония в интериорния дизайн.

В редовете по – долу ние ще ви запознаем с класическия вид камина, както с предимствата и недостатъците, които я съпътстват.

Класическа камина на дърва

класическа камина на дърва

Класиката си е класика, камината на дърва е може би най – ефикасното средство за отоплението на дома бил той апартамент или къща. Класическите камини се изработват от твърди материали като мрамор, камък и тухли. Това предполага висока устойчивост и лесна поддръжка. Не е необходимо да почиствате камината с перце, за да не надраскате повърхността, спокойно може да ползвате четка например. Цветовете на материалите винаги може да съобразите с декора в дома ви. Най – предпочитани са камините изработени от бял мрамор, червени тухли или пясъчни камъни.

kamina

Топлината на класическата камина е незаменима, газовите и електрическите са създадени за удобство, но не може да се каже, че топлината им може да бъде сравнена с тази, която се отделя от горящо дърво. Тези камини са изключително подходящи за отопление на големи помещения, поради високата температура, която развиват.

Камините на дърва съществуват и под формата на чугунени изделия със стоманена конструкция, които се предпочитат заради компактните им размери. Снабдени са с панорамно стъкло благодарение на което може да се наслаждавате на пламъците. Дизайнът на класическите камини в последните години се измени и масивна конструкция камината се превърна в компактен и модерен акцент за всеки дом.

kamina interior

СПОДЕЛЯНЕ:

Сходни публикации...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *