Модулен дизайн в интериора – стил и оригиналност в едно

Модулния дизайн дава огромна свобода за разчупване на интериора и организиране на пространството в дома. Рационалното разположение на мебелите може да преобрази всяко жилище и да му придаде наистина уникален стил.

модулен дизайн (6)

Но каква система от модули да използваме, за да превърнем нашия дом в нещо уникално и оригинално? Ето какво не знаете за модулните системи, стиловете, в които се изграждат и как да изберете най-добрия за вас.

1. Кубичен стил

модулен дизайн (3)
Тази система се състои от система с голям брой модули с различна големина, които да отговорят на различните нужди. В тях може да съхраните различни видове вещи. Стилът е подходящ за жилища с малка площ, тъй като позволява подреждане на модулите, както на ширина, така и на височина.

2. LogoLinea

модулен дизайн
Дизайнерът Даниеле Лого създава разчупен дизайн, в стил лабиринт с геометрични форми. Дизайнът е композиция от лавици, които лесно се комбинират и дават възможност на собствениците на жилища да проявят креативност, без структурни ограничения.

3. Офис стил

 Офис стил
Този тип мебели комбинира практичността на офис дизайна и удобствата на дома. Мебелите са в комбинация секции и мека мебел, които да не заемат много място. Често пъти са снабдени и с малки помощни масички към тях, за да пестят пространство. Идеални са за малки жилища.

4. Геометрични форми

модулен диван
Този италиански стил дава възможност меката мебел да се организира по начин, който да е удобен на всеки. Най-често мебелите се са в геометричен стил и обичайно диванът е от четири седалки с асиметрични възглавници, което позволява да ги подреждате както ви е удобно. Този модел е идеален не само за малки, но и за големи жилища и особено за тези с отворени пространства.

5. Разделяне на пространството

Модулна мебел
Буквално заимстван от училищните чинове и студентски банки, този стил предполага разделяне на пространството, че използване на един голям геометричен модул. Някои модели са създадени така, че меката мебел да включва малки простраства за работа или съхранение на предмети. А други са така създадени, че едновременно разполагате с бар, пейка, бюро за работа, шкафове за съхранение и дори маса за хранене. Минималистичният дизайн на елементите, които се комбинират заедно, създава вертикални и хоризонтални площи, които да отговарят за различни нужди.

6. Selecta

модулен дизайн (5)
Тази модулна система заема много от кубизма. Библиотеката е разпределена на клетки и шкафове, които могат да изпълняват различни функции и да служат едновременно за витрини и за съхранение на различни вещи. Моделът подхожда, както на линейния дизайн в апартаменти в минималистичен стил, така и за тийнейджърски стаи.

7. Модел 606

модел 606
Дидие Рамс създава уникална система, която си остава непреходна във времето. Модел 606 представлява универсална система от етажерки, които могат да се използват за най-различни дейности у дома. Този стил подхожда на деловия интериор или урбанистичния стил в интериора. И може да се използва както в дневната, така и в кухнята, спалнята, дори в коридора или банята.

8. Стринг системата

рафт - Copy
Това е система вдъхновена от класическия скандинавски стил. От 1949 година тя е особено използвана. Система от решетки и полици дава невероятна възможност от комбинации. С нея може да организирате рафтове, изложбени зони, шкафове и всякакви други варианти. Особено подходящ стил за жилища в минималистичен стил и ретро дизайн.

модулен дизайн (7)

СПОДЕЛЯНЕ:

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *