Подова настилка от монети

Дребните монети от 1 и 2 стотинки са  толкова безполезни, като законно платежно средство, че неведнъж се е оформял дебат относно тяхното напълно премахване от системата. Образуват се отпадъци от производството им, хабят се средства и енергия, а се оказва, че това е излишно. Причиняват неудобство, докато издуват портмонето, касичката в къщи прелива препълнена с тях, а те не спират да увеличават броя си.

Мислили сте някога за това како друго може да направите с монетите от една и две стотинки. Вероятно не, защото те същност имат само едно практично приложение – това е мнението на обществото. За радост на всички, леко ексцентричните хора с богато въображение са измислили страхотен начин за оползотворяване на купищата дребни монети. Да сте чували някога за подова настилка направена от стотинки? Може и да не сте но тя е факт вече в доста домове, дори в няколко кафенета в САЩ.

В началото идеята се разпространила благодарение на няколко снимки във Facebook публикувани в профила на Дорийн Фишър – американка с нестандартно мислене. Само за няколко дни нейните снимки станали световно известни, и доста хора очаровани от идеята я приложили в домовете си. Няколко заведения също последвали примера на Дорийн, като освен подова настилка изработили и плотове покрити с дребни монети.

Това е един доста нестандартен, но оригинален начин да промените вида на всекидневната, спалнята, коридора или което и да е друго помещение в дома. Доста трудоемко от гледна точка на времето, което ще ви отнеме самото подреждане на монетите. За да постигнете идеален ефект изравнете повърхността върху която ще полагате стотинките, снабдете се с безцветно лепило, и се въоръжете с търпение или повикайте приятели на помощ.

За да придобиете по – ясна представа за това как точно изглежда подобен вид настилка разгледайте снимките по – долу, надяваме се, че идеята ще ви допадне.

подова настилка от монети

под напраен от монети

 

барплот с монети

 

диван от монети

 

СПОДЕЛЯНЕ:

Сходни публикации...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *