Светлината в спалнята

светлина в  спалнятаБез значение колко е голяма спалнята ви, вероятно я ползвате за много повече неща, освен за спане. Поради тази причина осветлението в помещението трябва да бъде съобразено с дейностите, за които го ползвате. Доста хора пренебрегват тази част от обзавеждането, като това се отчита за груба грешка, когато става дума за комфорт. Тъмните спални са идеални за спане, но изключително неподходящи за каквато и да е била друга дейност. Ако не сте наясно как точно да разпределите осветлението в спалнята следвайте съветите на Американската Асоциация за Осветление, която е стигнала до различни изводи породени от дългогодишни опити.

Осветление според размера на спалнята

Ако помещението което е разположена спалнята е доста голямо, то ще се нуждаете от няколко основни осветителни тела, които не са свързани взаимно. За тази цел лампионите ще ви бъдат изключително полезни. Могат да бъдат поставени и преместени във всяка част на стаята според вашите нужди. Ако имате нужда от повече светлина ги поставете във всеки ъгъл на стаята, ако имате нужда от осветление за четене преместете един от лампионите до мястото, което ползвате за тази цел.

Спалнята разположена в по – малко пространство има нужда от едно основно осветително тяло, чиято светлина може да бъде регулирана според нуждите ви. Използването на множество лампи може да доведе до дискомфорт породен от прекомерното осветяване.

лампиониПриглушена светлина в спалнята

За да постигнете ефект на приглушена светлина в спалнята окачения таван и така наречените лунички ще ви бъдат от полза. Разпръснатите осветителни тела са много наброй, а вие имате възможността да избирате колко от тях да светят и с каква сила. Тази функция е изключително практична и е съобразена с индивидуалните предпочитания на всеки един. Ако имате нужда от силна светлина може да я постигнете чрез включване на всички светлини. Ако пък имате нужда от съвсем леко осветление само в едната част на стаята също го получавате само с едно движение. Изводът е, че това е най – практичното осветление не само за спалнята, но и за целия ви дом.

окачен таван

СПОДЕЛЯНЕ:

Сходни публикации...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *